To be old and wise, you must first have to be young and stupid
Old enough to know better, too young to care
If you don't stand for something, you'll fall for anything
♥ I'm not weird, I'm limited edition ♥

Thursday, April 23, 2009

...and that's why I'm awake!

Borde gå och lägga mig, men vill inte. Om jag går och lägger mig kommer jag att somna, vilket innebär att det helt plötsligt blir morgon och det vill jag inte. Imorgon (idag) ska nämligen jag och Isabel på handledarmöte. Vi har redan haft ett förra veckan, men det varade bara fem minuter så man kan väl knappast kalla det ett möte. Anledningen till att mötet var så kort var att vår handledare inte tyckte att vi hade något uppsatsämne. Jag och Isabel blev lite förvirrade och trodde honom av någon anledningen. Dock insåg vi efteråt att vi visst hade ett ämne. Problemet är att vår handledare är en gammal filmvetare och han vet att vi också är det. Då tror han att vi vill göra en filmuppsats och tittar bara på det. Så trots att vi har en MKV vinkling så ser han inte den. Svårt att förklara vad jag menar, men det är ett stort problem. Speciellt då vi frågade en annan MKV lärare och han anser att vi "har ett ämne". Så kort sagt har jag ångest över imorgon. Förutom det faktum att vi måste försvara oss och föklara något som vi inte riktigt har koll på än så hatar jag sådana här "intima" möten. Jag känner mig alltid korkad och liten. Oftast har jag ingen anledning att känna så men det bara blir så.

Efter mötet ska jag och Isabel träffas och prata om hur vi ska göra med hemtentan som ska in på onsdag. Den består av två uppgifter på fem sidor vardera. Jobbigt....antagligen kommer vi att skriva det mesta var för sig och sedan försöka komponera ihop det i början av nästa vecka...men det betyder att man måste skriva i helgen. Jag hatar jobb över helgen. Suck.

Jag har överlag problem med den här terminen och dess upplägg. Det är inte kurserna i sig eller så utan scheman, förväntningar och lärare som är problemet. För det första antar alla lärare här på MKV att man inte har läst något på universitetet innan. I och för sig stämmer det nog för en hel del, men inte för mig. Det här innebär att de har enormt jobbiga "inför" föreläsningar och annat trams. De är dessutom obligatoriska. Hur kul är det att gå på en föreläsningar som handlar om metod och dylikt för en B-uppsats när man redan skrivit B-, C- och D-uppsats?!?!?!?!?! Skittråkigt. Nödvändigt för de flesta kanske, men inte för ALLA. Sedan tvingar de en att jobba i grupper hela tiden (man kan ju inte klara de här uppgifterna helt själv enligt dom!!!). På tentor och uppsatsen tex. Jag har inget problem med de jag jobbar med, tvärtom. De är supertrevliga och det är kul att umgås men det är superjobbigt och besvärligt att skriva ett arbete när man är mer än en. Dessutom är jag ganska envis och tycker att det ibland är jobbigt att inte kunna ta en del beslut själv. Förra tentan var en i grupp och även om jag tycker att vi lyckades ganska bra så tog det enormt mycket onödig tid att träffas och diskutera igenom det vi skrivit osv. Det blir ju att alla får skriva en del själv och att man sedan sätter ihop det för det är omöjligt att skriva tio sidor tillsammans. Det hade tagit månader.

Om man nu accepterar det faktum att man ska vara två på B-uppsatsen...att man provar se det från den ljusa sidan...då tänkte jag följande; ja men Isabel är ju supertrevlig och det blir kul att skriva med henne. Dessutom blir det inte lika mycket arbete då vi är två som ska skriva en B-uppsats, vilket innebär 15 sidor. Men nääää...MKV har ju ändraaat så att i och med att vi är två så blir det ju 25 sidor. Hur ska man skriva om ett B-uppsats ämne på 25 sidor??? Hallå.....gud vad segt och utdraget allt kommer att bli. Det kommer att bli tjatigt, överpedagogiskt och larvigt. En b-uppsats ska inte vara särskilt djupgående och är därmed bara på 15 sidor. Guuuud.

Förresten. Vet ni vad vår handledare sa. Han frågade om jag och Isabel verkligen hann skriva en uppsats nu när vi har tenta och allt. Tror han att vi är små barn eller?! Tror han att vi inte har någon disciplin eller vad?? Åter igen det här med att de inte tror att vi kan något alls. Har aldrig varit med om att man haft två handledarmöten inom loppet av en vecka heller. Vad tror de man ska åstadkomma då när uppsatsen inte ska in förrän i mitten av maj. Lägg av!

Måste klaga lite till. Varför har olika institutioner olika sätt att skriva. Man kan ju förstå att tex fysik och film inte har samma uppsatsanvisningar men FILM och MKV. Skärp er. Grupparbetet jag snackade om visade tydligt vad löjligt allt är. I och med att nästan alla i vår grupp tidigare skrivit uppsatser så var vi inlärda med hur fotnoter och annat skulle se ut. Vi skrev så och får kommentaren att vår lärare inte tycker att det ska se ut så. För det första kunde hon ha klargjort det tidigare och för det andra var det en personlig sak ("HON tyckte inte att det kunde se ut så"). För det tredje så var det ingen uppsats vi skrev och ändå ansåg hon sig ha rätt att bedöma den som en sådan. Hon ville att vi skulle komplettera då vi "särskrivit" våra intervjuer och våran analysdel. SERIÖST! Hade det nu vaaarit en uppsats hade vi kanske fått en kommentar på att man itne gör så här, men vi hade knappast fått komplettera. Innehållet i sig visade sig förresten inte ha någon betydelse. Vår slutsats var superbra, men i och med att vi hade två rubriker istället för en så blev det komplettering..... j*vla surkä*****.
Dessutom hade hon mage att klaga över fotnoterna. Jag har alltid fått beröm för mina fotnoter, men i och med att hon föredrar det störda systemet med paranteser efter texten så ville hon att vi också skulle skriva så. Då kunde jag faktiskt inte vara tyst så jag sa som det var (att jag använt det i tidigare uppsatser) och då sa hon att det var okej om man behärskade det. Vad generöst av henne...

Så därför vill jag inte att det ska bli morgon...

2 comments:

Lojsie said...

ojoj, ta inte i så att du spricker. Kämpa vidare så är det snart över!

Vi måste förresten boka in datum för genomgång av tidningsartiklar till provet.

Kram och lycka till med allt!

Malin said...

frustrerande, men ni två är grymma ju! det kommer bli hur bra som helst till slut. Lycka till och kramar!