To be old and wise, you must first have to be young and stupid
Old enough to know better, too young to care
If you don't stand for something, you'll fall for anything
♥ I'm not weird, I'm limited edition ♥

Sunday, May 13, 2007

ESC + VM = FIASCO

Börjar med Ishockeyn. Sverige spelade en usel match mot Kanada och lät dem vinna med 4-1. Kanada spelade bra och var inte lika våldsamma som vanligt, men Sverige var patetiska. Ingen chans att vi vinner brons mot Ryssland...jäkla skit. Hade varit så kul att möta Finland i final. Nu blir det Finland-Kanada istället. HEJA FINLAND.

Nästa fiasko, Eurovision song contest. Innan jag börjar skriva ris och ros om bidragen så måste jag säga några förord. Ingen ska inbilla mig att det endast är telefonröster. Det kan inte vara så att alla i Norden automatiskt ger ett annat nordiskt land 12p. Samma sak gäller baltländerna eller östländerna eller varför inte Cypern och Grekland. Telefonrösterna gäller 1-10 och sedan är 12 poängaren förbestämd. Konspirationsteorier; JAVISST!!!!

Serbien var ingen usel låt, men knappast bäst. Att Sverige ska kvala förstår jag inte alls. Eller egentligen förstår jag det, med tanke på fusket, men The Ark gjorde en mycket bra prestation. 18 plats kom de till sist på av 24. Märkligt...

Nu till lite ris och ros angående de enskilda bidragen. de som är rödmarkerade var mina favoriter. Observera att jag skriver i samma ordning som de uppträdde.

1. Bosnien-Herzegovina
Svag låt, svag röst. Klänningar som påminner om grönsaker och en fjantig gitarrspelande man.

2. Spanien
Bra dans och svängig låt. Den ena medlemmen såg ut som en mullig Martin Stenmarck, vilket är kul då det var en G:son produktion. Den blonde killen var inte helt fel heller.

3. Vitryssland
Bra röst, men kunde varit lite starkare refräng. Påminde starkt om förra årets ryska bidrag. Häftig bakgrundsdans.

4. Irland
Värdelös låt däringen sjöng i takt med varken varandra eller musiken. Dessutom var det lite fjantig dans.

5. Finland
Snyggt framfört med kläder, smink, dekor. Jätte bra låt dessutom.

6. Makedonien
Varför sjungs det inte på engelska. Den korta stund då det gjordes steg låten i aktning, men inte tillräckligt. Vad är det dessutom med alla korta klänningar. Skulle varit starkare musik och mindre balett i bakgrunden.

7. Slovenien
Snygga kläder och snyggt framfört. Väldigt bra emellanåt och detaljen med ljuset i handen var snyggt. Dock lite konstiga ansiktsuttryck.

8. Ungern
Bra röst och lite filmmusik inspirerat. Bra refräng eller vad man ska kalla det.

9. Litauen
Litauens motsvarighet till Marie Lindberg. Okej låt, fel tävling.

10. Grekland
Patetiska dansare och patetisk dans i övrigt. Sångaren var stel som en pinne och hade pyjamas. Rytmen var okej, men man har hört det förut.

11. Georgien
Svag/tyst röst i början, sen blir det raka motsatsen. För stark röst för musiken. Ungefär som Christina Aguileras "Hurt". Skulle definitivt varit mer och starkare musik. Artisten påminde dessutom om en utav Aguileras svarthåriga perioder. Sen måste jag bara kommentera den ryckiga dansen, vad var det liksom?

12. Sverige
The Ark gjorde som jag nämnt tidigare bra ifrån sig om man bortser från att det var för mycket prat-sjungande. Uppträdandet var mer gjort för TV än publiken. Sminket på Salo var snyggt!

13. Frankrike
Sjunger på franglais tydligen....ooookej. Kan någon sedan ge den springande gubben ett nackskott? Kändes typiskt franskt snobberi och modevisnings-aktigt.

14. Lettland
Låten skulle gjort sig mer på engelska. Lite Il Divo inspirerat med den italienska texten och operaliknande sången. Men varför jeans i det annat så ståtliga utstyrseln.

15. Ryssland
Avril Lavigne liknande tjejer och musik. Inget fel i det dock. Påminde i början om Bubbles (blää). Snyggt dansinlägg nära slutet. Höjer defintivt hela låten.

16. Tyskland
Sjunga på tyska...tänk igen, snälla. Mycket prat och för likt Chicago. Varför är det så populärt att först sjunga på sitt hemspråk och sedan engelska i slutskedet....?

17. Serbien
Bra röst och pampig refräng, som man dock känner igen från något annat, kan inte komma på vad dock. Dansarna såg likadana ut, bortsett från hårfärgen. Såg ut som fyrlingar....läskigt.

18. Ukraina
Snälla snälla snälla. Visst är det kul när man är kontroversiell, men det finns gränser. Att de sedan kom tvåa är ju bara pinsamt. Jag vill emigrera till USA. Europa är en aning pinsamma nu. Ukrainas bidrag skulle lätt kunna vara Tysklands. De har haft liknande konstigheter för sig innan. Låten var dock kul att höra och se, men är med i HELT FEL tävling.

19. Storbritannien
Pinsamt pinsamt pinsamt. Typiskt klassiskt melodifestivalaktigt. Som man tyvärr är trött på. Musikal liknande revy som hade en aning patetisk dans och det enda som höjer är deras härliga engelska när de pratar. Kul att ha en refräng (1a halvan av refrängen) utan text *not*.

20. Rumänien
Sjunga på sex olika språk är en kul idé och jag gillade verkligen den franska versionen. Dock gav den inget större intryck på näthinnan.

21. Bulgarien
Osäker och halv falsk röst. Bra musik dock med snyggt uppträdande och snygga kläder. Något som inte var snyggt var när sångerskan gapade, för det var en GIGANTISK mun.

22. Turkiet
Mendez möter Timberlake. Så trött på detta soundet och texten var enormt fjantig och fjortis. När sångaren höll på med tungan sa jag automatiskt "ööööööööööööööö". Påminde om Sertabs låt, som dock var mycket bättre. Dessutom finns det bara en man i världen som klär i örhängen (i båda öronen) och det är David Beckham, sådeså..

23. Armenien
Så tråkig och värdelös låt. Ingen bra röst heller. Dock var det kvällens snyggaste dekor. Oerhört vacker. Sen var det en kul grej med blodet på slutet.

24. Moldavien
Hade sångerskan haft lite bättre röst hade detta varit en klar favorit. Snygg dekor, snygga kläder, snygg entrance. Vart tog förresten hårprydnaderna vägen??

Mina favoriter var alltså
1. Sverige (blev 18/24, med 51 poäng)
2. Finland (blev 17/24)
3. Spanien (blev 20/24)

Sverige fick följade poäng
12 p - Danmark
12 p - Norge
10 p - Island
8 p - Finland
7 p - Storbritannien
2 p - Andorra

Sveriges 12 poängare gick chockartat till det enda nordiska landet som var med; FINLAND.

Topp 3, efter alla röster
1. Serbien
2. Ukraina
3. Ryssland

Sämst enligt mig var
Irland
Armenien
Bosnien-Herzegovina

Tätt efter min topp 3
Moldavien
Ungern
Ryssland
Slovenien
Serbien
Vitryssland

Pinsammast var
Ukraina
Storbritannien
Frankrike

Topp 12, efter alla röster, inkluderade följande länder
Serbien, Ukraina, Ryssland, Turkiet, Armenien, Bulgarien, Moldavien, Vitryssland, Ungern, Bosnien-Herzegovina, Georgien, Ungern och Grekland.
Är det bara jag som ser en viss trend....???

Med detta avslutar jag min blogg och hoppas att det blir mer musik, men mindre politik i nästa års Eurovision Song Contest.

7 comments:

Lojsie said...

Sorry, men är faktiskt jäkligt trött på allt det här snacket om "kompis-röstning" och "öst röstar bara på sina grannar". Det har inget med politik eller kompis-röstning att göra! Det handlar om att många grannländer har liknande musiksmak och då faller det sig naturligt att man röstar på sin grannes musik. Se bara på oss och Finland. Inte röstade jag på Finland för att vi är grannar eller för att de tillhörde Sverige för inte allt för längesedan. Nej, jag röstade på dem för att jag gillar den musiken vilket troligen är för att vi har samma kultur och musiktradition. Likaså är det i Öst.

Att många östländer kom i toppen är för att det helt enkelt var fler östländer som var med och tävlade, för att de satsade mer och för att det helt enklet har fler grannar med liknande musiksmak. Vi i väst har mer splittrad musiksmak än dem.

Jag gillar kospirationsteorier, men Eurovision är min gud så inget skitsnack, tack!

Jexxie said...

just precis (svar på kommentar) ...tradigt när samma typ vinner...sen är alla poäng splittrade, som det blir i en telefonröstning, UTOM 12p

Anonymous said...

12 poängarna var också relativt spridda förutom för bl.a. Serbien då det var en av de bästa sångerna! (likadant när finland vann förra året).

Det är åtminstone stor skillnad mellan årets och förra årets vinnare på flera plan, både när det gäller öst-väst och sångstil! Det enda som egentligen är samma är att de både var rätt vinnare! :)

Jexxie said...

N O P E...lol

Anonymous said...

nope på vad? faktan eller att det inte var rätt låtar som vann i år och förra året?

Larry Lindbaum said...

Men The Ark skulle ju ha vunnit....!! Buhu!!

Shitpit said...

Ni skrämmer mig. Allihop.