To be old and wise, you must first have to be young and stupid
Old enough to know better, too young to care
If you don't stand for something, you'll fall for anything
♥ I'm not weird, I'm limited edition ♥

Thursday, April 14, 2011

Ishockey VM 2011


Här är grupperna för Ishockey VM 2011 i Slovakien.

Grupp 1
Ryssland - Slovakien - Tyskland - Slovenien

Grupp 2
Kanada - Schweiz - Vitryssland - Frankrike

Grupp 3
Sverige - USA - Norge - Österrike

Grupp 4
Finland - Tjeckien - Lettland - Danmark

Bra grupper tycker jag. Finns alla förutsättningar för att det blir bra lag i finalerna. Sverige har en bra grupp. Österrike och Norge ska inte vara några problem så det är bara USA som är lite jobbiga. Men de är ju inga ryssar eller kanadensare i alla fall. Det beror helt på formen där.

Matcherna börjar den 29 april och finalen spelas den 15 maj. Lite kass att det nästan krockar med ESC. I vanliga fall brukar VM vara först och sen en vecka senare börjar ESC, men nu kommer det hålla på samtidigt. Tråkigt :/. Men finalen i ESC är den 14 maj så finalerna krockar inte åtminstone. Däremot är det SÄMST att Sverige ÅTERIGEN ska spela på Valborg. What's up with that. Tur att det är den minst viktiga matchen. Men ändå... Thommy och Veronica kommer ju vara hos mig på Valborg så kanske kan fixa någon TV eller något som man kan ha igång i bakgrunden. Annars förlorar säkert Tre Kronor bara för att jag inte kan titta.

Så här spelar Sverige:
Lördag 30 april: Norge - Sverige, 20.15 (TV3)
Måndag 2 maj: Sverige - Österrike, 20.15 (TV3)
Onsdag 4 maj: Sverige - USA, 20.15 (TV3)

Finland har fått en jättelätt grupp. Tjeckien kan verkligen vara en pain in the ass och de kom femma förra året, men de har inte varit i bra form de senaste gångerna tycker jag. De har tappat lite status. Men det blir Finland och Tjeckien som går vidare från fjärde gruppen. Jag hoppas även att Danmark blir det tredje laget då de överraskade sist och tog sig till kvartsfinal. Där mötte de dock oss och åkte såklart ut. Men vi ska inte räkna bort Lettland. I grupp 1 går ju Ryssland vidare. Sen är går även Tyskland och Slovakien vidare. Tyskland spelade bra förra året och Slovakien spelar på hemmaplan (de en annan typ av publikboost än resten av lagen). Det var ju det som hjälpte Tyskland förra året. Slovenien kommer inte vidare. I andra gruppen
är det Kanada och Vitryssland som går vidare. Schweiz kommer också vidare men det är bara för att Frankrike inte har så mycket att komma med.

I år fortsätter vi att vara tråkiga så man tar med sig statistiken in i finalspelen. Därför är matchen mot USA extra viktig!! Det är ju tre lag från varje grupp som går vidare från första gruppspelet. Vi SKA gå vidare. Annars är vi faktiskt RIKTIGT dåliga. Jag bara antar att det är Österrike som går vidare och INTE Norge...fast det hade varit roligare som det var Norge som spela vidare.

Jag hoppas verkligen att vi inte gör som vi brukar, nämligen att vara outstanding i gruppspelen men sen slarva bort finalplats (och till och med medalj överhuvudtaget ibland) mot något turlag. Vi ska ha mer än ett brons i år! GO TRE KRONOR!

2 comments:

Amelie said...

haha, nörd du är :p

Jexxie said...

hmmm...Pokémon?!